Виїзне практичне заняття для студентів біолого-технологічного факультету в умовах ДП ЗАТ «Оболонь»

 

Проведення виїзного практичного заняття співробітниками кафедри гігієни тварин та основ санітарії Білоцерківського НАУ в умовах ДП ЗАТ «Оболонь» для студентів 3-го курсу біолого-технологічного факультету за темою „Санітарно- гігієнічні вимоги до технологій виробництва харчових продуктів.”

ДП ЗАТ «Оболонь» – «Пивоварня Зіберта» – підприємство харчової промисловості України, спеціалізується на виробництві та реалізації пива і безалкогольних напоїв.

Пивоварний завод у місті Фастов було побудовано у 1906 році німецькими підприємцями Юліусом Зібертом і Германом Саальманом, того ж року було розпочато випуск першого фастівського пива.

У 1950-х роках підприємство було реконструйоване та переобладнане для розливу пива у пляшки. Подальші реконструкції, проведені протягом 60 – 80 років, сприяли підвищенню якості, збільшенню обсягів виробництва та розширенню асортименту продукції. У 1986 році Фастівський пивзавод увійшов до пивобезалкогольного об'єднання, створеного на базі столичної «Оболоні». У 1990 році усі заводи об'єднання було взято в оренду з правом дострокового викупу. У 1992 році відбулася приватизація цих підприємств зі створенням закритого акціонерного товариства до складу якого, як дочірнього підприємства, увійшов і Фастівський пивзавод. У 2008 – 2009 роках на підприємстві було встановлено сучасне німецьке устаткування для виробництва напоїв. Відзначаючи 100-річчя Фастівського пивзаводу у 2006 році, керівництво ЗАТ «Оболонь» прийняло рішення про повернення підприємству історичної назви – "Пивоварня Зіберта".

Сьогодні «Пивоварня Зіберта» – це підприємство європейського типу. Якість продукції, яка виробляється на пивоварні, підтверджена міжнародною сертифікацією відповідно до стандартів ISO 9001:2001. З 2006 по 2008 роки на «Пивоварні Зіберта» створено 160 робочих місць, а уже сьогодні на підприємстві працює 376 чоловік. Продукція заводу експортується на ринки 34 країн світу, зокрема: Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Великої Британії, Німеччини, США та ін.

Під час проведення практичного заняття в умовах виробництва студенти були ознайомлені з методикою визначення вмісту активного хлору у розчині хлорного вапна, яке використовується для дезінфекції приміщень, приготуванням мильно-содових розчинів, а також з переліком миюче – дезінфікуючих та дезінфікуючих засобів, зареєстрованих в Україні для застосування на підприємствах харчової промисловості.

Співробітники кафедри гігієни тварин та основ санітарії, а також студенти 3-го курсу біолого-технологічного факультету Білоцерківського НАУ висловлюють щиру вдячність адміністрації ДП «Пивоварня Зіберта» за надану нам можливість ознайомитися з основними Санітарно-гігієнічними вимогами, які застосовуються на сучасних високотехнологічних підприємствах харчової промисловості.