ENG | УКР |

Екскурсійно-навчальне практичне заняття з дисципліни «Харчові технології»

 

7 червня студенти 3 курсу біолого-технологічного факультету напряму підготовки «Харчові технології та інженерія», під керівництвом асистента кафедри харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва Сергія Наріжного завітали на ТОВ Українсько-словенське спільне підприємство «Київський обласний хлібопекарський комплекс», що є відомим виробником хлібобулочної та кондитерської продукції ТМ «Кулиничі» .

В ході екскурсійно-практичного заняття студенти ознайомились з історією створення та розвитку ТМ «Кулиничі», технологіями та виробничим обладнанням, проаналізували технологічні процеси та режими виробництва хлібобулочних виробів від замішування тіста до пакування готової продукції, задавали питання, які їх цікавили та обговорили особливості виробництва, склад та харчову цінність широкого асортименту продукції, таким чином одержавши багато цінної фахової інформації безпосередньо від професіоналів своєї справи, що дало змогу закріпити отримані в БНАУ теоретичні знання на практиці. Студенти переглянули відеофільм про виробництво хлібобулочних виробів в кінозалі підприємства, приймали участь в майстер-класі виготовлення смаколиків, які потім досхочу дегустували, отримали приємні подарунки та масу задоволення від екскурсійно-практичного заняття.

З великою вдячністю прощалися студенти з Аліною Василівною Пасічник яка проводила екскурсійно-практичне заняття, та разом з тим розповіла, що торгівельна марка «Кулиничі» з'явилася на ринку східної України в 1995 році в невеликому селищі Кулиничі Харківської області, та відразу зарекомендувала себе, як гідний виробник якісної хлібної продукції, зайнявши лідируючі позиції серед національних виробників хлібобулочних виробів. На сьогоднішній день до складу компанії входить 10 спеціалізованих хлібопекарських комплексів в Харківській, Київській та Полтавській областях. Продуктивність підприємств становить 650 тон хлібобулочних виробів на добу. Асортиментний ряд продукції торгівельної марки «Кулиничі» налічує понад чотири сотні найменувань виробів, більше 60 % яких виготовлено за рецептурами, розробленими технологами даного підприємства. Визнанням зразкових характеристик цієї продукції стали присвоєні їй численні національні та регіональні нагороди.

Історія становлення даного підприємства, зі слів Аліни Василівни розпочалася в кінці 2011 року, коли для виконання програми забезпечення продовольчої безпеки України було прийнято рішення про будівництво єдиного в Україні роботизованого хлібопекарського комплексу. У жовтні 2012 року відбулося урочисте відкриття «Київського обласного хлібопекарського комплексу», який став 10-м побудованим в компанії. Загальна потужність хлібопекарського комплексу становить 250 тон хлібобулочних виробів на добу. Головними особливостями є повний автоматизований цикл виробництва хлібобулочних виробів, логістичний центр, обладнаний спеціалізованим транспортом по доставці борошна, сировини і готової продукції, власна система реалізації через фірмову мережу булочних-кондитерських.

 

Сергій Наріжний, к.т.н., асистент кафедри харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва