ENG | УКР |

Круглий стіл на тему: «Управління ризиками – запорука успіху сучасних технологій виробництва молока і яловичини»

 

Для сучасних фахівців-технологів особливе значення має знання виробничих і технологічних ризиків при запровадженні інноваційних технологій виробництва молока і яловичини та вміння їм запобігати. Адже такі ризики – це зазвичай неочікувані втрати.

Цим актуальним проблемам був присвячений круглий стіл з магістрантами-технологами 2-го року навчання на тему: «Управління ризиками – запорука успіху сучасних технологій виробництва молока і яловичини», на якому активно обговорювалися особливості використання високопродуктивних тварин та умови реалізації їх потенційних можливостей за сучасних технологій. Також було розглянуто роль технолога в організації виробничого процесу виробництва молока і яловичини та управління ним.

Доцент кафедри технології виробництва молока і м’яса Донченко Т.А. наголосила на тому, що за інноваційних технологій слід використовувати загальні принципи управління виробничим процесом на сучасних фермах. А також нагадала про основні технологічні ризики при організації інтенсивного виробництва  яловичини на промислових тваринницьких комплексах.

Магістрант Полубок Дмитро, який під час виробничої практики у СТОВ «АФ «Маяк» Золотоніського району Черкаської області виконував обов’язки старшого блоку годівлі на молочній фермі, кваліфіковано охарактеризував технологічні принципи годівлі високопродуктивних корів; зазначив ризики, які мають місце при організації годівлі, окреслив шляхи запобігання їх впливу на продуктивність і стан здоров’я корів, від яких одержують по 9–10 тис. кг молока за рік.

Обговорення актуальних проблем сучасного виробництва продукції тваринництва, за якого виникає ймовірність появи внутрішніх ризиків, дало можливість майбутнім фахівцям-технологам зрозуміти важливість знання інноваційних технологій виробництва молока і яловичини, уміння їх оцінювати, запроваджувати і обслуговувати на сучасних фермах.

Пилипей Т.В.,  магістрант-технолог 2-го року навчання