ENG | УКР |

Набуваємо досвіду з питань годівлі тварин

 

8 червня в Національному університеті біоресурсів і природокористування (НУБіП м. Київ) на кафедрі годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного факультету тваринництва та водних біоресурсів спільно з ТОВ ТД «Світ Агро» проведена міжнародна науково-практична конференція «Animal Nutrition Forum 2017», присвячена інноваціям у годівлі тварин. У конференції виступили іноземні доповідачі, представники бізнесу, освіти і науки, які працюють над питаннями годівлі тварин і технології кормів.

У роботі конференції взяла участь і я, доцент кафедри технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин БНАУ Кузьменко Оксана Анатоліївна, з приводу чого хочу поділитися своїми враженнями.

З конференції я пересвідчилась ще раз, що повноцінна годівля є одним із найважливіших питань у тваринництві, яка забезпечує отримання високих економічних показників галузі. Тому, високоефективне використання різних кормів і кормових добавок у годівлі тварин повинно бути спрямоване на підтримання доброго здоров’я тварин, відтворної здатності та якості продукції. Компенсувати все це може лише збалансований за всіма поживними та біологічно активними речовинами раціон. Домогтися успіхів у таких важливих питаннях нам сприяє обмін досвідом вітчизняних корифеїв з годівлі тварин та зарубіжних вчених, на що і була спрямована конференція.

Про важливі наукові досягнення у питаннях протеїнового живлення тварин розповів доктор Peter Hong з Кореї, який поділився результатами власних досліджень щодо ефективності та позитивного впливу на здоров’я тварин L-мethionine. Про секрети успішної ферментації кормів та використання ензимів у системі контрольованої годівлі тварин розповіли відповідно, Rene Schepens і Katrine Pontoppidan, з Данії. Нові підходи щодо контролю за станом травного каналу тварин презентував доктор Marcin Korczynski, а про вплив смакових ароматизованих кормових добавок на рівень споживання корму – Marcin Kainski з Польщі. Про те, як забезпечити ефективну дезинфекцію приміщень для зберігання кормів за мінімальної участі людини розповіла їх колега Anna Poznanska. Кожна доповідь викликала масу запитань до спікерів і завершувалась широким обговоренням.

Ми вдячні колегам кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного за запрошення та співпрацю!

 

Доцент кафедри технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин, О.А. Кузьменко