Науково-дослідна робота студентів біолого-технологічного факультету напрямку навчання «Харчові технології»
Нині харчова промисловість стрімко розвивається у напрямку створення продуктів підвищеної біологічної цінності та лікувально-профілактичного характеру. Тому майбутні фахівці переробної галузі повинні володіти не лише практичними навиками у виробництві харчових продуктів, але й здатністю аналізу і вирішення наукових проблем.
Становлення студентів як молодих науковців відбувається під час практичних занять та на заняттях наукового гуртка «Технолог з переробки продукції тваринництва», який працює на кафедрі харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва. Під час проведення останнього заняття гуртка студенти досліджували процеси екстракції рослинної сировини та використання фітоекстрактів у технології кисломолочних напоїв. Оцінку якості готових продуктів студенти визначали сенсорно та на основі фізико-хімічних показників.
Гребельник О.П., Надточій В.М., доценти кафедри харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва