Навчальна практика майбутніх технологів харчової промисловості

 

У період з 30.05. 2016 року по 10 червня 2016 року у межах навчальної практики студентів біолого-технологічного факультету напряму «Харчові технології» під керівництвом доцентів кафедри харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва Надточій В.М. та Гребельник О.П. було проведено низку виїзних занять на провідні підприємства харчової промисловості Київщини.

На ДП ПАТ «Оболонь» «Пивоварня Зіберта» майстер варильного цеху Габараєва В.І. познайомила майбутніх спеціалістів з технологією виготовлення пива та квасу. Продукція підприємства сертифікована згідно ISO 9001:2001; вона експортується у 22 країни світу, серед яких – США, Німеччина, Великобританія, Естонія, Латвія, Литва тощо.

Екскурсію по Білоцерківському консервному заводу (ТМ «КРЯТ») проводила мікробіолог Макоцьоба О.В., завдяки якій студенти опанували технологію виробництва горошку консервованого, ікри кабачкової, різноманітних томатів тощо. Також ознайомились з технологічним обладнанням для виробництва овочевих консервів.

На ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат» студенти ознайомилися з технологією незбираномолочної продукції. Виробництво молочної продукції здійснюється на новітньому технологічному обладнанні з дотриманням принципів НАССР.

На ТОВ «Долівенко» студенти змогли спостерігати технологічні операції виробництва січених напівфабрикатів. Технолог Діденко І.Л. побажала студентам успішного навчання та запрошувала у майбутньому на роботу.

Головний технолог м’ясопереробного підприємства ПП «Маршалок» Горобець І.Ю. ознайомив студентів із технологією ковбасних виробів.

У компанії «Маревен Фуд Україна» (ТМ «Ролтон») студентів дружньо зустріли начальник зміни Департаменту виробництва Коновальчук Т.І., інженер з охорони праці Нагорна Т.А. Вони ознайомили студентів з технологією продуктів швидкого приготування (вермішелі, локшини, картопляного пюре, приправ).

 

Доценти кафедри харчових технологій
і технологій переробки продукції тваринництва

Надточій В.М., Гребельник О.П.