ENG | УКР |

Переймаємо високі стандарти якості ветеринарної освіти у VetAgro Sup

 

У період з 13.03. по 22.03.2017 р. за узгодженою програмою в рамках твінінг-проекту МЕБ мені випала нагода пройти  стажування у VetAgro Sup (м. Ліон, Франція), метою якого було ознайомлення з методологією і практикою викладання дисципліни «Гігієна харчових продуктів» з подальшою модернізацією навчального плану дисципліни для студентів факультету ветеринарної медицини в нашому університеті.

В ході стажування вдалось отримати нові знання та матеріали з нових тем «Системи управління безпечністю харчових продуктів», «Оцінка та контроль небезпек і ризиків у харчових продуктах», які будуть використані для оновлення навчальної програми дисципліни «Гігієна харчових продуктів» для студентів магістратури.

Відповідно до оновленої навчальної програми з дисципліни «Гігієна харчових продуктів»  були обговорені та узгоджені плани написання педагогічних ресурсів (навчальних презентаційних матеріалів). Французька  сторона надала нам консультації щодо плану та проведення науково-практичного семінару з питань контролю показників безпечності та якості харчових продуктів, офіційного контролю за їх виробництва на базі ФВМ БНАУ, спільно з викладачем VetAgro Sup Alain Gonthier для студентів факультету ветеринарної медицини, слухачів Інституту післядипломного навчання керівників та спеціалістів ветеринарної медицини, за участі представників Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і науково-педагогічних працівників факультетів ветеринарної медицини інших ВНЗ України.

Хочеться відзначити, що такі поїздки дають змогу значно покращити навички спілкування англійською мовою, започаткувати нові професійні зв’язки, отримати власний досвід з нових методів навчання.

 

Хіцька О.А., завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи,
гігієни продуктів тваринництва та патологічної анатомії імені Й.С. Загаєвського