Робота гуртка «Технолог з переробки продукції тваринництва»
Формування досвідченого фахівця-технолога в навчальному закладі відбувається не лише під час прослуховування лекцій та проведенні практичних занять. Величезну роль у цьому процесі відіграє участь студента у роботі наукових гуртків де поглиблюються не лише набуті знання та навички а формуються задатки молодої людини як дослідника.
На біолого-технологічному факультеті цій роботі приділяється велика увага. Зокрема, на заняттях гуртка «Технолог з переробки продукції тваринництва», що проводиться під керівництвом доц. Гребельник О.П. студенти мають змогу не лише опанувати і вдосконалити традиційні знання у галузі харчових виробництв, але й дізнатися про найновіші досягнення, що застосовуються в цій галузі.
На останньому засідання гуртка студентами здійснено профільний аналіз харчових продуктів, досліджено розроблені студентами молочні напої з цикорієвмісною сировиною: проведено їх фізико-хімічний та органолептичний аналіз. Розроблено шкалу бальної оцінки напоїв, визначено коефіцієнти вагомості органолептичних характеристик. Встановлено основні дескриптори продуктів та створено їх профілографи. Студенти ознайомилися з сучасною методикою оцінювання харчових продуктів згідно ДСТУ ISO 6658:2005 «Дослідження сенсорне».
Рибак І.В., студентка 1 групи 2 курсу БТФ
спеціальності «Харчові технології»