ENG | УКР |

Семінар-тренінг «Безпека і якість харчових продуктів та перспективи виходу української продукції на Європейський ринок»

 

30 травня відбувся семінар-тренінг «Безпека і якість харчових продуктів та перспективи виходу української продукції на Європейський ринок», організований Науково-методичним центром інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» та Українською лабораторією якості і безпеки продукції АПК НУБіП України.

Семінар проходив на базі Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК НУБіП України.

У роботі семінару взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри ветеринарно-санітарної експертизи, гігієни продуктів тваринництва та патологічної анатомії Білоцерківського НАУ доценти Хіцька О.А., Тишківська Н.В., Джміль В.І.

З вітальним словом до учасників семінару-тренінгу звернулася кандидат педагогічних наук, проф., в.о. директора «НМЦ «Агроосвіта» Т.Д. Іщенко.

План тренінгу включав дві панелі.

Під час першої панелі були заслухані цікаві доповіді щодо гармонізації українського законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, систем управління безпечністю та якістю харчових продуктів, відповідно до національного законодавства та міжнародних вимог, підготовки фахівців за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». Модератором цієї панелі була доктор ветеринарних наук, професор, завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи НУБіП України О.М. Якубчак.

Доцент Хіцька О.А. виступила з доповіддю на тему: «Європейська система офіційного контролю безпечності та простежуваності харчових продуктів».

На другій панелі учасники тренінгу ознайомилися з міжнародними вимогами до випробувальних лабораторій та офіційними методами контролю безпечності та якості харчових продуктів, а також взяли участь у практичних тренінгах з контролю якості та визначення фальсифікації рослинних олій та вершкового масла, меду, визначення ГМО. Модератором цієї панелі був доктор ветеринарних наук, член-кореспондент НААН України, директор Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК НУБіП України В.О. Ушкалов.

 

Доценти Хіцька О.А., Тишківська Н.В.