ENG | УКР |

Стажування науково-педагогічних працівників кафедри технології виробництва молока і м'яса в умовах виробництва

 

У сучасних умовах аграрного виробництва важливе місце відводиться інтеграції науки, освіти та інноваційної діяльності. Тому важливою компонентою високого професіоналізму та компетентності науково-педагогічних працівників університету є систематичне оновлення та поглиблення професійних знань за спеціальністю у процесі проходження ними стажування у передових сучасних сільськогосподарських підприємствах.

З огляду на це науково-педагогічні працівники кафедри технології виробництва молока і м'яса (доценти Борщ О.В., Донченко Т.А., Косіор Л.Т., Пірова Л.В., асистенти Борщ О.О., Ластовська І.О.) на чолі з завідувачем кафедри, професором Луценко М.М. пройшли стажування у СТОВ «Агросвіт» Миронівського району Київської області з наступних питань:

  • сучасна технологія виробництва молока;
  • інноваційна технологія вирощування ремонтних телиць
  • у молочному скотарстві;
  • ефективні системи управління молочним і м'ясним стадом;
  • раціональна технологія виробництва яловичини у молочному скотарстві;
  • інтенсивна технологія м'ясного скотарства.

СТОВ «Агросвіт» – потужне підприємство з добре розвиненим молочним і м'ясним скотарством. Очолює його кандидат сільськогосподарських наук Даниленко Валентина Петрівна, яка значну увагу приділяє найновішим досягненням науки і техніки, а також вивченню передового досвіду вітчизняних і зарубіжних господарств та впровадженню інноваційних технологій виробництва молока і яловичини.

На фермах господарства застосовуються ресурсоощадні технології, які забезпечують комфортність  утримання тварин, їх високу продуктивність і оптимальні умови обслуговування та високу ефективність галузі. Управління молочним і м'ясним стадом здійснюється згідно з технологічними і поопераційними картами в тижневому ритмі.

Генеральний директор СТОВ «Агросвіт» В.П. Даниленко, заступник директора по тваринництву О.Я. Бурлаченко, головний технолог С.А. Лесь привітно зустріли й  щиро поділились практичним досвідом щодо виробництва молока і яловичини з співробітниками кафедри.

 

Луценко М.М., в.о. зав. кафедри технології виробництва молока і м'яса

Донченко Т.А., Борщ О.В., доценти кафедри