ENG | УКР |

Відкриті лекції кафедри технології виробництва продукції птахівництва та свинарства

 

Викладачами кафедри технології виробництва продукції птахівництва та свинарства проводяться відкриті лекції і практичні заняття з використанням сучасних методик та мультимедійного обладнання для забезпечення викладання курсів дисциплін на високому методичному рівні і доступному для сприйняття матеріалу студентами, і втілення отриманих навичок у виробництво.

Завідуючий кафедрою технології виробництва продукції птахівництва та свинарства, кандидат біологічних наук, доцент Каркач П. М. 29 березня 2017 р. провів відкриту лекцію з дисципліни «Технологія виробництва продукції птахівництва» на тему «Технологія виробництва м’яса страусів».

 

З використанням мультимедійного проектора наведено матеріали щодо біологічних особливостей страусів, технологічних параметрів, утримання та розведення дорослих особин, вирощування їх на м’ясо, годівля молодняку та дорослих страусів, а також забій та переробка.

18 квітня 2017 року доцент кафедри технології виробництва продукції птахівництва та свинарства Фесенко В.Ф. провів відкриту лекцію з дисципліни «Енергозберігаючі та екобезпечні технології виробництва продукції свинарства» на тему „Критерії та визначальні фактори сучасних технологій виробництва продукції свинарства ”.

Були висвітлені питання лінгвістичного значення окремих термінів сучасних технологій виробництва продукції свинарства. Фактори технології виробництва свинини за європейськими мірками включають: показники продуктивності, рівень годівлі, рівень механізації трудомістких процесів, методи розведення, інтенсивність відтворення тварин, системи утримання, організацію виробництва, витрати та вартість кормів, електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, праці, собівартість виробництва.