Бінарне заняття студентів-технологів і слухачів-іноземців підготовчих курсів БНАУ
У вересні відбулося спільне заняття студентів Біолого-технологічного факультету напрямку «Харчові технології» 4 курсу зі студентами-іноземцями, які вивчають українську мову як іноземну на підготовчих курсах БНАУ з метою вступу до обраного ними ВНЗ України.
З ініціативи декана біолого-технологічного факультету Сергія Віталійовича Мерзлова, завідувача кафедри безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів Аліни Григорівни Вовкогон і викладача кафедри Галини Вікторівни Мерзлової на практичне заняття до українських студентів 4 курсу були запрошені студенти-іноземці з груп № 6 та № 7 зі своїми викладачами української мови із факультету права та лінгвістики.
Студенти спільно опановували біотехнологію виробництва хлібобулочних і борошняних виробів на прикладі приготування піци. Тема заняття і процес приготування популярної у всьому світі страви зацікавили іноземців. Студенти із Камеруну Абель Армель Лоншеле, Гірольд Тайон, Дімітрі Тайон, Ален-Венсан Лессомо наважилися безпосередньо на практиці дізнатися про специфіку різних етапів приготування піци. Під керівництвом Галини Вікторівни Мерзлової вони нарізали овочі, ковбасу, натерли сир, оформили піцу й випекли продукт. Працюючи, іноземці називали українською мовою всі продукти, приладдя, яким вони користувалися, коментували свої дії. Вони мали змогу почути від фахівця-технолога відповіді на всі свої запитання.
Результатом бінарного заняття став інтерес абітурієнтів до спеціальності «Харчові технології», а також спечений за вимогами до технологічного процесу харчовий продукт, який добре смакував у гостинних студентів і викладачів БТФ. Заняття надихнуло його учасників на приготування піци в домашніх умовах.
Галина Мерзлова, доцент БТФ
Ольга Будугай, доцент ФПЛ
Наталія Баран, асистент ФПЛ