Стажування науково-педагогічних працівників кафедри технології виробництва молока і м'яса в умовах виробництва
У сучасних умовах аграрного виробництва важливе місце відводиться інтеграції науки, освіти та інноваційної діяльності. Тому важливою компонентою високого професіоналізму та компетентності науково-педагогічних працівників університету є систематичне оновлення та поглиблення професійних знань за спеціальністю у процесі проходження ними стажування у передових сучасних сільськогосподарських підприємствах.
З огляду на це науково-педагогічні працівники кафедри технології виробництва молока і м'яса (доценти Борщ О.В., Донченко Т.А., Косіор Л.Т., Пірова Л.В., асистенти Борщ О.О., Ластовська І.О.) на чолі з завідувачем кафедри, професором Луценко М.М. пройшли стажування у СТОВ «Агросвіт» Миронівського району Київської області з наступних питань:
- сучасна технологія виробництва молока;
- інноваційна технологія вирощування ремонтних телиць
- у молочному скотарстві;
- ефективні системи управління молочним і м'ясним стадом;
- раціональна технологія виробництва яловичини у молочному скотарстві;
- інтенсивна технологія м'ясного скотарства.
СТОВ «Агросвіт» – потужне підприємство з добре розвиненим молочним і м'ясним скотарством. Очолює його кандидат сільськогосподарських наук Даниленко Валентина Петрівна, яка значну увагу приділяє найновішим досягненням науки і техніки, а також вивченню передового досвіду вітчизняних і зарубіжних господарств та впровадженню інноваційних технологій виробництва молока і яловичини.
На фермах господарства застосовуються ресурсоощадні технології, які забезпечують комфортність утримання тварин, їх високу продуктивність і оптимальні умови обслуговування та високу ефективність галузі. Управління молочним і м'ясним стадом здійснюється згідно з технологічними і поопераційними картами в тижневому ритмі.
Генеральний директор СТОВ «Агросвіт» В.П. Даниленко, заступник директора по тваринництву О.Я. Бурлаченко, головний технолог С.А. Лесь привітно зустріли й щиро поділились практичним досвідом щодо виробництва молока і яловичини з співробітниками кафедри.
Луценко М.М., в.о. зав. кафедри технології виробництва молока і м'яса
Донченко Т.А., Борщ О.В., доценти кафедри