Ще один крок до становлення ветсанексперта

 

Проходження навчальної практики в умовах виробництва завжди додає цілу низку професійних нюансів. Не виключенням стало проходження практики в умовах ТОВ «Малоантонівський м’ясокомбінат» Білоцерківського району Київської області. Студенти 4(Б) курсу 3 групи факультету ветеринарної медицини мали нагоду ознайомитися з роботою даного підприємства.

Офіційний лікар ветеринарної медицини Верхолат Ю.М. досить фахово охарактеризувала роботу відомого підприємства в Україні. Була представлена інформація про призначення, тип та спеціалізацію підприємства, оглянуто цех передзабійної витримки тварин, забійний, обвалювальний і сальний цехи та холодильні камери. Студенти були ознайомленні з усією документацією, необхідною для здавання-приймання тварин на м’ясокомбінат та вихідною документацією.

За участі студентів групи було проведено візуальне оцінювання якості свинини, огляд внутрішніх органів: легень, серця, печінки та нирок. У лабораторії провели діагностику свинини на трихінельозну інвазію (методом перетравлення в штучному шлунковому соку). Також студенти були ознайомлені із перспективами розвитку підприємства.

Студенти залишились задоволені побаченим, адже це допоможе їм поглибити рівень знань, закріпити набуті теоретичні вміння і навики. Це новий штрих у надбанні фаховості з питань ветеринарно-санітарної експертизи, зокрема, свинини.

 

Швець Ілля, Голяк Ірина, Колючий Євген, Невзгяд Ірина,

студенти 3 групи 4(Б) курсу ФВМ