ENG | УКР |

Тренінг «Sustainable food chains» у HAS Hogeschool (Нідерланди)

 

Упродовж 11–22 червня доцент кафедри епізоотології та інфекційних хвороб Царенко Т.М. та доцент кафедри ветсанекспертизи, гігієни продуктів тваринництва та патанатомії імені Й.С. Загаєвського Хіцька О.А. стажувалися у HAS Hogeschool за програмою PIB Food Tech Link, організоване за підтримки FoodTechLink Ukraine і Посольства Королівства Нідерландів в Україні та за участі Dutch-Ukrainian Dairy Centre (Нідерландсько-Український Молочний Центр).

Протягом першого тижня тренінгу ми відвідали компанію з виробництва обладнання для сортування та обробки овочів і салатів Sormac Vegetable processing equipment, компанію з вирощування моркви Fossa Eugenia та свиноферму Cornelissen Varkens.

На другому тижні стажування наша група мала чудову можливість відвідати «К.І. Samen» – найбільшу приватну племінну станцію в Нідерландах; підприємство "Elpress", яке є провідним виробником обладнання у галузі промислової гігієни; сімейну молочну ферму "Custers-Keursten"; міжнародну виставку «VIV Europe 2018» в Утрехті. Декілька днів мали практичні заняття у харчовій лабораторії HAS Hogeschool.

Під час тренінгу ми ознайомилися з особливостями навчального процесу в HAS Hogeschool, поділилися досвідом організації навчального процесу та практичної підготовки наших студентів у різних закладах вищої освіти. Цікаво проходили практичні тренінги щодо застосування різних методик навчання – Problem Based Learning; Flipping the Classroom; Blended Learning та ін.

В останній день тренінгу представники різних закладів вищої освіти України представили свої презентації щодо одержаних нових знань та можливостей їх використання в навчальному процесі, обговорили можливі напрямки подальшої співпраці, поділилися враженнями від тренінгу.

 

Доценти Хіцька О.А., Царенко Т.М., факультет ветеринарної медицини