ENG | УКР |

Готуємо талановиту прогресивну молодь – майбутнє України

 

Входження України в цивілізований ринок поставило перед підприємцями завдання збільшення обсягу продажів харчових продуктів за рахунок пропозиції споживачам якісного сертифікованого товару, що, в свою чергу, посилює вимоги до їх якості, надійності, конкурентоспроможності та безпечності.

Багато років поспіль доктор ветеринарних наук, професор, завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи, гігієни продуктів тваринництва та патанатомії імені Й.С. Загаєвського Василь Петрович Лясота вносить вагомий внесок у розвиток освіти Київщини у царині науково-дослідницької діяльності учнів Білоцерківських шкіл та Київщини щодо визначення якості та безпечності харчових продуктів, співпрацюючи з Малою академією наук України (МАН), яка забезпечує організацію і координацію науково-дослідницької діяльності учнів, створює умови для їх інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення, сприяє нарощуванню наукового потенціалу країни.

Так, під керівництвом професора Лясоти В.П. учні – члени Малої академії наук України у різний час були переможцями як Всеукраїнських, так і Обласних конкурсів-захистів науково-дослідних робіт.

Не став виключенням і цей рік. Учениці Білоцерківського ліцею («Колегіуму»), вихованки гуртка «Основи ветеринарної медицини» Софія Гіптенко (секція «Ветеринарія та зоотехнія» та Дарина Григор (секція «Загальна біологія») стали призерками Обласного конкурсу-захистів науково-дослідних робіт (науковий керівник – професор В.П. Лясота).

Тож, на сьогодні МАН, разом з ученими ВНЗ, готує професійно зорієнтованих, озброєних відповідним науковим, дослідницьким інструментарієм молодих людей, які ще на шкільній лаві усвідомлюють своє призначення, спрямування, наукове покликання, чітко розуміючи, де вони прагнуть навчатися і працювати.

 

Букалова Н.В., доцент каф. ветсанекспертизи, гігієни продуктів тваринництва та патанатомії імені Й.С. Загаєвського