Підручники та навчальні посібники:
1. Практикум з біології, патології та ветсанекспертизи прісноводної риби: навчальний посібник / П.В. Микитюк, В.І. Джміль, Н.В. Букалова та ін. Біла Церква, 2009. 158 с. (посібник з грифом МАП України).
2. Букалова Н.В. Ветеринарно-санітарна експертиза кормів, кормових добавок та сировини для їх виробництва» (для студентів ВНЗ, які навчаються за напрямом підготовки «Ветеринарна медицина») / Н.В. Букалова, Н.М. Богатко, О.А. Хіцька. Київ: Аграрна освіта, 2010. 461 с. (гриф надано Міністерством освіти і науки України (лист від 06.05. 2010 р., № 1/11-3739).
3. Товарознавство переробки продукції тваринництва / Т.М. Приліпко, Й.З. Сірацький … Н.В. Букалова та ін. Кам’янець-Подільський ФОП Сисин О.В., 2011. 260 с. (гриф надано Міністерством освіти і науки України лист від 06.08. 2010 р., № 1/12–3528).
4. Товарознавство продуктів рибництва / Т.М. Приліпко, В.О. Кадиш … Н.В. Букалова. Кам’янець-Подільський, 2013.185 с.
5. Тестові завдання для проведення зовнішнього незалежного оцінювання якості підготовки фахівців ОКР «бакалавр» напряму «Ветеринарна медицина»: навчально-методичний посібник / В.К. Костюк, М.І. Цвіліховський, Н.М. Сорока … О.А. Хіцька та ін. Київ: Аграр Медіа Груп, 2014. 239 с. (посібник з грифом Мінагрополітики України).
6. Гігієна рослинних харчових продуктів: Підручник / І.В. Яценко, Н.М. Богатко, І.А. Бібен, М.М. Бондаревський, В.В. Кам’янський, В.Я. Бінкевич, С.А. Ткачук, Т.І. Фотіна, Н.В. Букалова, Н.М. Зажарська; за ред. Н.М. Богатко. Харків: Діса плюс, 2015. 424 с.
7. Гігієна первинної переробки тварин і продуктів забою : навчальний посібник / О.М. Якубчак, А.І. Тютюн, Т.В. Таран, В.І. Джміль. Київ: ЦП «Компринт», 2015. 156 с.
8. Особливості впровадження системи НАССР на м’ясо-, молоко- та рибопереробних підприємствах України: Навчальний посібник / Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, В.В. Сахнюк, В.І. Джміль. Біла Церква, 2016. 283 с.
9. Гігієна молока і молочних продуктів. Частина 1. Гігієна молока: Підручник / І.В. Яценко, Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, Т.І. Фотіна, І.А. Бібен, О.М. Бергілевич, В.Я. Бінкевич, Ю.Р. Гачак, С.А. Ткачук, В.В. Кам’янський, М.М. Бондаревський, Н.М. Зажарська, І.Л. Цивірко, О.І. Касяненко; за ред. І.В. Яценко, Н.М. Богатко, Н.В. Букалової, І.А. Бібена. Харків: Діса плюс, 2016. 416 с.
10. Гігієна молока і молочних продуктів. Частина 2. Гігієна молочних продуктів : підручник / І.В. Яценко, Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, Т.І. Фотіна, І.А. Бібен, О.М. Бергілевич, В.Я. Бінкевич, Ю.Р. Гачак, С.А. Ткачук, В.В. Кам’янський, М.М. Бондаревський, Н.М. Зажарська, Н.П. Головко, О.І. Касяненко; за ред. І.В. Яценко, Н.М. Богатко, Н.В. Букалової, І.А. Бібена. Харків: Діса плюс, 2016. 426 с.
11. Гігієна молока та молочних продуктів : навчальний посібник / О.М. Якубчак, О.М. Джміль, В.І. Джміль, Т.В. Таран, О.В. Яхновська, А.І. Тютюн, Л.А. Кондрасій; за ред. О.М. Якубчак. Київ: ЦП «Компринт», 2016. 214 с.
12. Гігієна грибів і продуктів їх переробки: навчальний посібник: Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, В.В. Сахнюк, І.В. Яценко, Л.М. Богатко. Біла Церква, 2017. 200 с.
13. Гігієна і експертиза харчових тваринних гідробіонтів та продуктів їх переробки. Частина 1: Підручник / І.В. Яценко, Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, Т.І. Фотіна, І.А. Бібен, В.Я. Бінкевич, А.М. Труш, Р.В. Петров; за редакцією І.В. Яценка, Н.М. Богатко, Н.В. Букалової, Т.І. Фотіної, І.А. Бібена. Харків, 2017. 679 с.
14. Гігієна і експертиза харчових тваринних гідробіонтів та продуктів їх переробки. Частина 2: Підручник / І.В. Яценко, Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, Т.І. Фотіна, І.А. Бібен, В.Я. Бінкевич, А.М. Труш, Р.В. Петров; за редакцією І.В. Яценка, Н.М. Богатко, Н.В. Букалової, Т.І. Фотіної, І.А. Бібена. Харків, 2017. 647 с.
15. Гігієна грибів і продуктів їх переробки: навчальний посібник / Н. М. Богатко, Н. В. Букалова, В. В. Сахнюк, І. В. Яценко, Л. М. Богатко. Біла Церква, 2018. 200 с.
16. Гігієна і експертиза продуктів первинної переробки забійних тварин : підручник, енциклопедичний курс / І.В. Яценко та ін.; за ред. І.В. Яценка, Н.М. Богатко, Н. В. Букалової, І.А. Бібена. Харків: Нова ідеологія, 2019. 1200 с.
17. Нормативне забезпечення забою великої рогатої худоби (добробут тварин, якість і безпека продукції) : навчальний посібник / Н.В. Букалова, В.І. Козій, В.П. Лясота, Н.М. Богатко, М.В. Утеченко. Біла Церква, 2019. 181 с.
18. Санітарно-гігієнічна оцінка риби та інших гідробіонтів за інфекційних, інвазійних та незаразних хвороб : навчальний посібник / Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, Н.І. Сахнюк, В.П. Лясота, В.І. Джміль, М.В. Утеченко, Л.М. Богатко. Біла Церква, 2019. 176 с.
19. Гігієна і експертиза продуктів первинної переробки забійних тварин : підручник, енциклопедичний курс / І.В. Яценко та ін.; за ред. І.В. Яценка, Н.М. Богатко, Н.В. Букалової, І.А. Бібена. Харків: Нова ідеологія, 2019. 1200 с.
20. Приліпко Т.М., Коваль Т.В., Букалова Н.В. Біохімічний і мікробіологічний контроль якості харчових продуктів : навчальний посібник. Кам’янець-Подільський: ПДАТУ, 2020. 176 с.
21. Гігієна виробництва та експертиза харчових та інкубаційних яєць і яйцепродуктів : навчальний посібник / Н.М. Богатко, І.В. Яценко, А.Ю. Мельник, Л.М. Богатко, Т.І. Фотіна, Н.В. Букалова, Т.В. Дудус, Т.Г. Мазур, В.П. Лясота, Н.І. Сахнюк, Г.В. Савчук, Н.В. Курята, Н.А. Ткачук, Л.І. Давнюк, А.А. Кіт. Біла Церква, 2020. 165 с.
22. Теніози-цистицеркози: навчальний посібник / Л.П. Артеменко, В.П. Гончаренко, Н.В. Букалова, О.П. Литвиненко, А.А. Антіпов, Т.І. Бахур; за ред. Л.П. Артеменко. Біла Церква. 2021. 72 с.
23. Гігієна і експертизи м’яса свійської птиці за виробництва та обігу : навчальний посібник для слухачів післядипломного навчання керівників і спеціалістів ветеринарної медицини та для здобувачів освіти за галуззю знань: 21 – Ветеринарна медицина, спеціальностей: 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», освітнього рівня – магістр / Н.М. Богатко, Т.Г. Мазур, Т.М. Димань, А.Ф. Богатко, Н.В. Букалова … М.В. Утеченко … В.І. Джміль та ін..; за ред. Н. М. Богатко, Т. Г. Мазур, Т. М. Димань. Біла Церква, 2022, 202 с.
24. Столбецька С.Б., Букалова Н.В. Українсько-французький словник аграрної термінології для студентів-філологів аграрних закладів вищої освіти. Біла Церква: БНАУ, 2023. 102 с. (затверджені Вченою радою БНАУ, протокол № 5 від 25.05.2023 р.)
25. Відбір зразків об’єктів санітарних заходів та патологічного матеріалу для здійснення випробувань : навчально-практичний посібник для слухачів ІПНКСВМ – лікарів ветеринарної медицини / Н.М. Богатко, Т.Г. Мазур, Ю.О. Балацький, А.Ф. Богатко, А.В. Андрійчук, Т.М. Царенко, Н.В. Букалова, В.П. Лясота, М.В. Утеченко, Д.Л. Богатко. Біла Церква, 2023. 170 с.
Публікації методичного характеру:
1. Використання інфузорії Тетрахімена піриформіс (мікрометод) для токсико-біологічної оцінки сільськогосподарських продуктів і води : методичні вказівки / П.В.Микитюк, Н.В.Букалова, В.І.Джміль, О.А.Хіцька та ін. Біла Церква, 2004. 22 с.
2. Товарознавство та ветеринарно-санітарна експертиза меду і продуктів бджільництва : методичні вказівки щодо лабораторно-практичних занять / П.В.Микитюк, В.І.Джміль, Н.В.Букалова, О.А.Хіцька та ін. Біла Церква, 2004. 44 с.
3. Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва : методичні вказівки для забезпечення самостійної роботи студентів з модуля «Товарознавча характеристика продуктів харчування» / П.В. Микитюк, Н.В. Букалова, О.А. Хіцька та ін. Біла Церква, 2004. 11 с.
4. Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва : методичні вказівки для забезпечення самостійної роботи студентів з модуля «Ветеринарно-санітарна експертиза риби і рибних продуктів» / П.В. Микитюк, В.І. Джміль, С.В. Слюсаренко, Н.В. Букалова, О.А. Хіцька та ін. Біла Церква, 2004. 14 с.
5. Хвороби риб з основами ставкового рибництва : методичні вказівки для забезпечення самостійної роботи студентів з модуля «Біологія основних прісноводних риб» / П.В. Микитюк, С.В. Слюсаренко, В.І. Джміль, Н.В. Букалова, О.А. Хіцька та ін. Біла Церква, 2004. 11 с.
6. Біохімія м’яса і м’ясопродуктів та біохімія і фізика молока: Методичні вказівки для забезпечення самостійної роботи студентів з модуля «Використання молока і молочних продуктів у харчуванні людини» / П.В. Микитюк, О.А. Хіцька, Н.В. Букалова та ін. Біла Церква, 2004.10 с.
7. Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва: Методичні вказівки для забезпечення самостійної роботи студентів з модуля «Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів забою тварин» / П.В. Микитюк, О.М. Джміль, В.І. Джміль, Н.В. Букалова, О.А. Хіцька та ін. Біла Церква, 2004. 11 с.
8. Рекомендації з використання сонографії у відтворенні тварин / Г.Г.Харута, Д.В.Подвалюк, С.А.Власенко … О.А Хіцька та ін. Біла Церква, 2005. 70 с.
9. Довідник основних термінів та визначень щодо виробництва продукції тваринного походження, переробки та комплексу заходів із забезпечення її якості / Н.В. Букалова, П.В. Микитюк …О.А. Хіцька та ін. Біла Церква, 2005. – 152 с.
10. Робоча програма навчальної практики з дисциплін: «Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології та стандартизації продуктів тваринництва», «Ветсанекспертиза та ветсанконтроль продуктів тваринництва», «Ветеринарна санітарія та гігієна переробки м’яса і молока з основами зоогігієни», «Технологія м’яса», «Технологія молока», «Товарознавство», «Метрологія, стандартизація і управління якістю продукції» / П.В. Микитюк, Н.В. Букалова, В.І. Джміль, О.А. Хіцька та ін. Біла Церква, 2006. 132 с.
11. Методичні рекомендації щодо ветеринарно-санітарної експертизи м’яса свійської птиці (для слухачів ІПНКСВМ, студентів та магістрантів ФВМ) / Н.М. Богатко, В.В. Власенко, П.Д. Константінов, Н.В. Букалова, О.А. Хіцька, О.Ю. Голуб. Біла Церква, 2009. 75 с.
12. Методичні рекомендації щодо визначення свіжості м’яса / О.А. Хіцька, Н.В. Букалова, П.В. Микитюк та ін. Біла Церква, 2010. 47 с.
13. Органолептичне дослідження харчових продуктів: робочий зошит для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня 6.110101 – бакалавр зі спеціальності «Ветеринарна медицина» / О.А. Хіцька, Н.В. Букалова, П.В. Микитюк та ін. Біла Церква, 2011. 46 с.
14. Ветеринарно-санітарні вимоги щодо виробництва сирого товарного молока належної якості : методичні рекомендації для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня – магістр зі спеціальності «Ветеринарна медицина» / Н.В. Букалова, О.А. Хіцька, Н.В. Тишківська. Біла Церква, 2011. 49 с.
15. Методи бактеріологічного аналізування борошна кормового тваринного походження : методичні рекомендації для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня – магістр зі спеціальності «Ветеринарна медицина» / Н.В. Букалова, Н.М. Богатко, О.А. Хіцька. Біла Церква, 2011. 37 с.
16. Клеймування м’яса : методичні рекомендації для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня – магістр зі спеціальності «Ветеринарна медицина» / О.А. Хіцька, Н.В. Букалова, В.В. Власенко, С.В. Слюсаренко. Біла Церква, 2011. 35 с.
17. Стандартизація продукції тваринництва : методичні рекомендації для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня – магістр зі спеціальності “Ветеринарна медицина” / О.А. Хіцька, Н.В. Букалова. Біла Церква, 2011. 52 с.
18. Методичні рекомендації до проведення лабораторно-практичних занять з дисциплін «Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології та стандартизації продуктів тваринництва» і «Патологічна анатомія, розтин та судова ветеринарія» в умовах ННДЦ БНАУ та базових господарств» / Н.В. Букалова, О.А. Хіцька, П.В. Микитюк та ін.; за ред. Н.В. Букалової, М.В. Утеченка. Біла Церква, 2011. 166 с.
19. Вимоги до санітарної обробки доїльного обладнання і молочного інвентарю та контроль їх санітарного стану : методичні рекомендації для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня – магістр зі спеціальності «Ветеринарна медицина» та слухачів ІПНКСВМ / Н.В. Букалова, О.А. Хіцька, Н.В. Богатко. Біла Церква, 2011. 20 с.
20. Патолого-анатомічні зміни та ветеринарно-санітарна оцінка за інфекційних, інвазійних та незаразних хвороб сільськогосподарських тварин (для слухачів ІПНКСВМ, студентів та магістрантів ФВМ) : методичні рекомендації / Н.М. Богатко, О.В. Яхновська, Н.В. Букалова, О.Ю. Голуб. Біла Церква, 2011. 79 с.
21. Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів переробки зерна (борошна, крохмалю, крупи): метод. рекомендації / Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, О.Ю. Голуб, О.А. Хіцька та ін. Біла Церква, 2012. 71 с.
22. Ветеринарно-санітарна експертиза овочів: метод. рекомендації / Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, О.Ю. Голуб, О.А. Хіцька та ін. Біла Церква, 2012. 91 с.
23. Ветеринарно-санітарна експертиза фруктів: метод. рекомендації / Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, О.Ю. Голуб, О.А. Хіцька та ін. Біла Церква, 2012. 68 с.
24. Санітарія та ветеринарно-санітарний контроль у рибництві : метод. рекомендації для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня – магістр зі спеціальності «Ветеринарна медицина» та слухачів ІПНКСВМ / Н.В. Букалова, О.А. Хіцька, Н.М. Богатко. Біла Церква, 2012. 60 с.
25. Ветеринарно-санітарна експертиза риби : методичні рекомендації для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня 6.110101 – бакалавр за напрямом підготовки «Ветеринарна медицина» та екологічного факультету освітньо-кваліфікаційного рівня 6.130300 – бакалавр за напрямом підготовки «Водні біоресурси» / О.А. Хіцька, Н.В. Букалова, Н.В. Тишківська. Біла Церква, 2012. 72 с.
26. Стандартизація продуктів аквакультури : методичні рекомендації для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня 6.110101 – бакалавр за напрямом підготовки «Ветеринарна медицина» та екологічного факультету освітньо-кваліфікаційного рівня 6.130300 – бакалавр за напрямом підготовки «Водні біоресурси / Н.В. Букалова, О.А. Хіцька, Н.В. Тишківська, С.В. Слюсаренко. Біла Церква, 2012. 68 с.
27. Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів забою кролів : методичні рекомендації для слухачів ІПНКСВМ, студентів та магістрантів ФВМ / Н.М. Богатко, В.З. Салата, Н.В. Букалова, О.А. Хіцька та ін. Біла Церква, 2012. 68 с.
28. Організація та методика проведення післязабійного ветеринарно-санітарного огляду туш і внутрішніх органів забійних тварин : методичні рекомендації для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня 6.110101 – бакалавр за напрямом підготовки «Ветеринарна медицина» / Н.В. Букалова, О.А. Хіцька. Біла Церква, 2012. 52 с.
29. Визначення віку та категорії вгодованості забійних тварин згідно з державними стандартами: Методичні рекомендації для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня 6.110101 – бакалавр за напрямом підготовки «Ветеринарна медицини» / Н.В. Букалова, О.А.Хіцька, Н.В. Тишківська. Біла Церква, 2012. 44 с.
30. Мікробіологічне дослідження м’яса та м’ясних продуктів: Методичні рекомендації для забезпечення самостійної роботи студентів ФВМ та БТФ, слухачів ІПНКСВМ / І.О. Рубленко, В.В. Рухляда, В.М. Зоценко, О.А. Хіцька та ін. Біла Церква, 2012. 67 с.
31. Ветеринарно-санітарні правила під час збору, знешкодження та утилізації загиблих тварин і відходів, що отримують під час переробки сировини тваринного походження : методичні рекомендації для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня 8.110101 – магістр за напрямом «Ветеринарна медицини» / В.В. Сахнюк, Н.В. Букалова, О.А.Хіцька, Н.М. Богатко. Біла Церква, 2013. 28 с.
32. Методи виявлення бактерій Listeria monocytogenes у харчових продуктах : методичні рекомендації для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня 8.110101 – магістр за напрямом «Ветеринарна медицина», слухачів ІПНКСВМ / В.В. Сахнюк, О.А. Хіцька, Н.В. Букалова, І.О. Рубленко, Н.М. Богатко. Біла Церква, 2015. 41 с.
33. Методичні рекомендації з судово-ветеринарної експертизи пошкоджень, що виникають внаслідок дії на організм тварин патогенних фізичних чинників (затверджено та прийнято до впровадження в практику ветеринарної медицини Науково-методичною радою Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (протокол № 3 від 25 грудня 2015 р.) / Я.К. Сердюков, І.В. Яценко, Н.М. Богатко, Н.В. Букалова. Київ, 2016. 55 с.
34. Методичні рекомендації щодо визначення якості м’яса забійних тварин з ознаками NOR, PSE, DFD з судово-ветеринарної експертизи пошкоджень, що виникають внаслідок дії на організм тварин патогенних фізичних чинників (затверджено та прийнято до впровадження в практику ветеринарної медицини Науково-методичною радою Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (протокол № 3 від 25 грудня 2015 р.) / Я.К. Сердюков, Н.М. Богатко, Н.В. Букалова. Київ, 2016. 55 с.
35. Вимоги щодо підготовки лабораторного посуду та приготування хімічних реактивів для проведення випробування безпечності та якості харчових продуктів тваринного та рослинного походження : науково-методичні рекомендації для слухачів ІПНКСВМ – лікарів з ветеринарної гігієни, санітарії та експертизи та лікарів ветеринарної медицини; студентів та магістрантів ФВМ зі спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» та 211 «Ветеринарна медицина» / Н.М. Богатко. Н.В. Букалова, В.В. Сахнюк, Л.М. Богатко, Д.Л.Богатко. Біла Церква, 2017. 70 с.
36. Методики контролювання показників безпечності та якості харчових продуктів тваринного та рослинного походження : науково-методичні рекомендації для слухачів ІПНКСВМ – лікарів з ветеринарної гігієни, санітарії та експертизи та лікарів ветеринарної медицини; студентів та магістрантів ФВМ зі спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» та 211 «Ветеринарна медицина» / Н.М. Богатко. Н.В. Букалова, В.В. Сахнюк, Л.М. Богатко, Д.Л.Богатко. Біла Церква, 2017. 130 с.
37. Гігієна і експертиза овочів, баштанних і бобових рослинних харчових продуктів : методичні рекомендації для слухачів післядипломного навчання керівників і спеціалістів ветеринарної медицини та студентів за галуззю знань: 21 «Ветеринарна медицина», спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» / Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, В.П. Лясота, Г.В. Савчук. Затверджено вченою радою ФВМ Білоцерківського НАУ (протокол № 3 від 12.10. 2017 р.) та підкомісією 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» науково-методичною комісії 11 з аграрних наук та ветеринарії сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України (протокол № 4 від 2.11.2017 р.). Біла Церква, 2018. 82 с.
38. Міжнародне та національне законодавство з безпечності харчових продуктів (International and national legislation of food safety) : методичні вказівки / О.А. Хіцька, Н.В. Букалова, В.І. Джміль, Н.В. Тишківська (Білоцерківський НАУ); професор Alain Gonthier (VetAgro Sup), 2017 (в рамках співпраці з VetAgro Sup (Ліон, Франція) в твіннінг проекті МЕБ).
39. Принципи аудиту та офіційного контролю на підприємствах (бойнях) (Principles of audit and official control at enterprises (slaughterhouses)) : методичні вказівки / О.А. Хіцька, Н.В. Букалова, В.І. Джміль, Н.В. Тишківська (Білоцерківський НАУ); професор Alain Gonthier (VetAgro Sup), 2017 (в рамках співпраці з VetAgro Sup (Ліон, Франція) в твіннінг проекті МЕБ).
40. Методика дослідження спалахів хвороб харчового походження (Methodology of research of foodborne disease outbreaks) : методичні вказівки / О.А., Хіцька, Н.В. Букалова, В.І. Джміль, Н.В. Тишківська (Білоцерківський НАУ); професор Alain Gonthier (VetAgro Sup), 2017 (в рамках співпраці з VetAgro Sup (Ліон, Франція) в твіннінг проекті МЕБ).
41. Гігієна і експертиза фруктів, ягід садових і дикорослих: методичні рекомендації для слухачів післядипломного навчання керівників і спеціалістів ветеринарної медицини та студентів за галуззю знань:21 Ветеринарна медицина», спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» / Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, В.П. Лясота, Г.В. Савчук. Затверджено вченою радою ФВМ Білоцерківського НАУ (протокол № 3 від 12.10.2017 р.) та підкомісією 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» науково-методичною комісії 11 з аграрних наук та ветеринарії сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України (протокол № 4 від 2.11.2017 р.). Біла Церква, 2018. 60 с.
42. Гігієна і експертиза продуктів переробки зерна (борошна, крохмалю, крупи) : методичні рекомендації для слухачів післядипломного навчання керівників і спеціалістів ветеринарної медицини та студентів за галуззю знань: 21 Ветеринарна медицина», спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» / Н.М. Богатко, Н.В. Букалова, В.П. Лясота, Г.В. Савчук. Затверджено вченою радою ФВМ Білоцерківського НАУ (протокол № 3 від 12.10.2017 р.) та підкомісією 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» науково-методичною комісії 11 з аграрних наук та ветеринарії сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України (протокол № 4 від 2.11.2017 р.). Біла Церква, 2018. 58 с.
43. Санітарно-гігієнічна оцінка якості питної води та води рибницьких господарств : методичні вказівки до проведення лабораторно-практичних занять зі студентами факультету ветеринарної медицини та екологічного факультету / В.П. Лясота, В.І. Джміль, Н.В. Букалова, О.А. Хіцька та ін. Біла Церква, 2018. 60 с. (затверджені науково-методичною підкомісією 212 (Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» НМК 11 з аграрних наук та ветеринарії сектору вищої освіти Міністерства освіти і науки України, протокол № 3 від 26.02.2018 р.).
44. Особливості технологічної обробки та ветсанекспертиза кишкової, шкіряно-хутряної, ендокринної і технічної сировини, крові : методичні вказівки до змістового модуля № 4 для самостійної роботи студентів ОР «бакалавр» та «спеціаліст» за спеціальністю 211 – «Ветеринарна медицина» галузь знань 21 – «Ветеринарна медицина» / О.А. Хіцька, Н.В. Букалова. 2018. 29 с. (електронна версія, розміщені на платформі Moodle).
45. Ветеринарно-санітарні вимоги щодо виробництва сирого товарного коров’ячого молока : методичні рекомендації для самостійної роботи студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр, галузь знань 21 «Ветеринарна медицина», спеціальність 211 «Ветеринарна медицина» / Н.В. Букалова, О.А. Хіцька. 2018. 45 с. (електронна версія, розміщені на платформі Moodle).
46. Визначення віку та вгодованості сільськогосподарських тварин для забою : методичні рекомендації для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня ОКР «Магістр» за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» / Н.В. Букалова, Н.М. Богатко, В.П. Лясота, М.В. Утеченко. Затверджено Вченою радою ФВМ Білоцерківського НАУ (протокол № 6 від 04.03. 2019 р.). Затверджено Науково-методичною Радою Державної установи «Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти» Міністерства освіти і науки України (протокол № 3 від 27.05. 2019 р.). Біла Церква, 2019. 45 с.
46. Ветеринарно-санітарні вимоги щодо виробництва молока-сировини : методичні рекомендації для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня ОКР «Магістр» за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» / Н.В. Букалова, Н.М. Богатко, В.П. Лясота О.А. Хіцька, В.І. Джміль, Н.В. Тишківська. Затверджено Вченою радою ФВМ Білоцерківського НАУ (протокол № 6 від 04.03. 2019 р.). Затверджено Науково-методичною Радою Державної установи «Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти» Міністерства освіти і науки України (протокол № 3 від 27.05. 2019 р.). Біла Церква. 2019. 36 с.
47. Визначення віку та вгодованості сільськогосподарських тварин для забою : методичні рекомендації для студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня ОКР «Магістр» за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» / Н.В. Букалова, Н.М. Богатко, В.П. Лясота, М.В. Утеченко. Затверджено Вченою радою ФВМ Білоцерківського НАУ (протокол № 6 від 04.03. 2019 р.) Затверджено Науково-методичною Радою Державної установи «Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти» Міністерства освіти і науки України (протокол № 3 від 27.05. 2019 р.). Біла Церква, 2019. 45 с.
48. Якість та безпечність харчових продуктів : методичні рекомендації для практичних занять здобувачів вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня за спеціальністю 212 – Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / О.А. Хіцька, В.П. Лясота, Н.В. Букалова, В.І. Джміль, Н.В. Тишківська. Біла Церква, 2019. 31 с.
49. Щоденник та звіт з навчальної практики з дисципліни «Безпечність, якість харчових продуктів і кормів» для здобувачів вищої освіти галузі знань «Ветеринарна медицина» за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина» / О.А.Хіцька, В.І. Джміль, В.П. Лясота, Н.В. Букалова, Н.В. Тишківська. Біла Церква, 2020. 21 с.
50. Букалова Н.В., Хіцька О.А. Ветеринарно-санітарні вимоги щодо виробництва сирого товарного коров’ячого молока : методичні рекомендації для самостійної роботи студентів факультету ветеринарної медицини освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр, галузь знань 21 «Ветеринарна медицина», спеціальність 211 «Ветеринарна медицина». 45 с. (електронна версія на платформі Moodle).
51. Хіцька О.А., Букалова Н.В. Особливості технологічної обробки та ветсанекспертиза кишкової, шкіряно-хутряної, ендокринної і технічної сировини, крові : методичні вказівки до змістового модуля № 4 для самостійної роботи студентів ОР «бакалавр» та «спеціаліст» за спеціальністю 211 – «Ветеринарна медицина» галузь знань 21 – «Ветеринарна медицина». 29 с. (електронна версія, на платформі Moodle).
52. Якість та безпечність харчових продуктів : методичні рекомендації для самостійної роботи здобувачів вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня за спеціальністю 212 – Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / О.А. Хіцька, В.П. Лясота, Н.В. Букалова, В.І. Джміль, Н.В. Тишківська. Біла Церква, 2019. 31 с. (електронна версія)
53. Якість та безпечність харчових продуктів : методичні вказівки для самостійної роботи здобувачів вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня за спеціальністю 212 – Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / О.А. Хіцька, В.П. Лясота, Н.В. Букалова, В.І. Джміль, Н.В. Тишківська. Біла Церква, 2019. 31 с. (електронна версія).
54. Щоденник та звіт з навчальної практики з дисципліни «Безпечність, якість харчових продуктів і кормів» для здобувачів вищої освіти галузі знань «Ветеринарна медицина» за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина» / О.А. Хіцька та ін. Біла Церква, 2020. 21с. (розміщено на платформі Moodle).
55. Методики контролю безпечності та якості харчових гідробіонтів : методичні рекомендації для студентів біолого-технологічного, екологічного, факультету ветеринарної медицини, слухачів Інституту післядипломного навчання керівників і спеціалістів ветеринарної медицини / Н.В. Букалова, В.А. Гришко, Н.М. Богатко, В.В. Малина, В.І. Джміль, Ю.О. Балацький, Л.В. Бондаренко, А.В. Андрійчук, Д.М. Островський. Біла Церква: БНАУ, 2022. 88 с.
56. Гришко В.А., Малина В.В., Букалова Н.В. Гігієна вирощування і профілактика хвороб риб у ставах, озерах, річках : Методичні вказівки до проведення практичних занять зі студентами екологічного факультету денної та заочної форм навчання (доповнене видання). Біла Церква, 2022. 42 с.
57. Контроль безпечності та якості продуктів забою курчат-бройлерів за використання пробіотичного біопрепарату Субтіформ : науково-практичні рекомендації / А.Ф. Богатко, В.П. Лясота, Н.В. Букалова, А.Ю. Мельник. Біла Церква, 2024. 46 с.