ENG | УКР |

Професорсько-викладацький склад | Кафедри безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів

Мерзлова Галина Вікторівна
Вчене звання і науковий ступінь: 
В.о завідувача кафедри, кандидат с.-г. наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 
У 2014 році захистила кандидатську дисертацію на тему: “Біотехнологія виробництва біомаси спіруліни, збагаченої Цинком і Кобальтом, та її використання за вирощування поросят”.
Розробка біотехнологічних методів одержання стабілізованих заквасок для напівм’яких сирів; біоконверсні технології.
Має понад 38 наукових праць, у тому числі 5 публікацій у періодичних виданнях, які включені до наукометричної бази Web of Science.
 
Посилання на Google Scholar: https://u.to/X7aeGw
Ідентифікація науковця: https://u.to/e7ueGw
 
Викладає дисципліни: 
«Біотехнологія харчових продуктів», «Управління якістю та безпечністю харчових продуктів», «Добавки та інгредієнти в харчових продуктах», «Технологія переробки вторинної сировини», «Культура харчування», «Безпека харчових продуктів», «Сенсорний аналіз хар
Шурчкова Юлія Олександрівна
Вчене звання і науковий ступінь: 
Доктор техн. наук, професор
Напрям наукової діяльності: 
розробка наукових основ, технології та обладнання у харчових виробництвах.
Наукові праці: у науковому доробку понад 150 наукових праць, у тому числі монографії, патенти. Підготовлено 3 кандидатів наук.
Досвід роботи та допоміжна діяльність: тривалий досвід науково-дослідної роботи – молодший науковий співробітник, старший науковий співробітник, завідувач лабораторії Інституту теплофізики НАН України.
Участь в атестації наукових кадрів: 
2000-2014 рр. – член спеціалізованої Вченої ради Д26.224.01 Інститут технічної теплофізики НАН України
З 2004 року член спеціалізованої Вченої ради Д.26.058.02 в Національному університеті харчових технологій
З 2004 року член спеціалізованої Вченої ради Д.26.058.02 в Національному університеті харчових технологій 
 
Корпоративний e-mail: dep.quality@btsau.edu.ua
Ідентифікація науковця: Orcid.org 0000-0002-2972-1827
 
Викладає дисципліни: 
«Технологічне обладнання харчових виробництв», «Процеси і апарати харчових виробництв», «Теплотехніка»
Надточій Валентина Миколаївна
Вчене звання і науковий ступінь: 
Кандидат с.-г. наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 
Створення технологій одержання безпечних харчових продуктів і визначення критеріїв їх оцінки.
Має понад 90 наукових праць, у тому числі праці у іноземних виданнях та наукометричній базі Scopus.
Досвід роботи та допоміжна діяльність: викладацька діяльність направлена на перспективні способи мислення, викладання на базі сучасних методик та зарубіжного досвіду.
Підвищення кваліфікації: онлайн-курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач» (2019 р); інститут післядипломного навчання «Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності» (2020 р.); тренінги та майстер-класи по безпечності та якості харчових продуктів.
Проходила стажування в умовах виробництва:  ТОВ «ХЕППІ МІЛК ПЛЮС» (Богуславський маслозавод) (2018); «ЛІМАНТРЕЙД ЛТД» (2020); м´ясопереробне підприємство ПП «Маршалок».
 
Корпоративний e-mail: valentina.nadtochii@btsau.edu.ua
Ідентифікація науковця: orcid.org/ 0000-0003-4183-3650
 
Викладає дисципліни: 
«Технохімічний контроль виробництва харчових продуктів», «Основи кріогенних та сушильних технологій», «Лабораторна справа підприємств харчової промисловості», «Контроль якості та безпечності харчових продуктів», «Процеси і апарати харчових виробництв»
Качан Анатолій Дмитрович
Вчене звання і науковий ступінь: 
Кандидат с.-г. наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 
У 2000 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Розробка біотехнологічних параметрів використання імуномодулятора КАФІ для підвищення продуктивності індиків».
Напрям наукових досліджень: «Удосконалення технологічних процесів виробництва м’ясних продуктів».
 
Корпоративний e-mail: dep.quality@btsau.edu.ua
Ідентифікація науковця: Orcid.org 0000-0002-2953-8379
 
 
Викладає дисципліни: 
«Стандартизація, сертифікація та метрологія», «Технологія продуктів забою», «Основи кріогенних та сушильних технологій», «Основи товарознавства», «Теплотехніка»
Цебро Анастасія Дмитрівна
Вчене звання і науковий ступінь: 
Кандидат с.-г. наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 
У 2015 році захистила кандидатську дисертацію на тему: «Біотехнологія культивування Spirulina platensis за використання сироватки молока та застосування біомаси водорості у перепелівництві».
 
Напрям наукових досліджень: «Переробка молочної сироватки за допомогою біотехнології одноклітинних».
 
Корпоративний e-mail: dep.quality@btsau.edu.ua
Ідентифікація науковця: Orcid.org 0000-0002-8169-3544
Посилання на Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=aVxH5RAAAAAJ&hl=uk
 
Викладає дисципліни: 
«Лабораторна справа підприємств харчової промисловості», «Контроль якості та безпечності харчових продуктів», «Біотехнологія харчових продуктів», «Основи товарознавства»
Чернюк Сергій Васильович
Вчене звання і науковий ступінь: 
Кандидат с.-г. наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 
Теоретичне та експериментальне обґрунтування застосування консервантів при заготівлі та використанні кормів.
Theoretical and experimental substantiation of the use of inoculants during harvesting and feed use.
 
Ідентифікація науковця: 0000-0003-0488-3624
 
Викладає дисципліни: 
«Стандартизація продукції тварин», «Вступ у спеціальність»
Недашківська Наталія Володимирівна
Вчене звання і науковий ступінь: 
канд. с.-г. наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 
Біотехнології одержання стабілізованих заквасок для напівм’яких сирів.
Має понад 25 друкованих праць, в тому числі 1 патент України.
 
Посилання на Google Scholar: https://u.to/vbqeGw
Ідентифікація науковця: orcid.org/0000-0001-9888-5000
Викладає дисципліни: 
«Безпека харчових продуктів», «Сенсорний аналіз харчових продуктів»
Слюсаренко Сергій Володимирович
Вчене звання і науковий ступінь: 
Кандидат вет. наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 

 

Харчова експертиза та сучасні методи контролю безпечності та якості харчових продуктів.
Має понад 102-ві наукові праці, у тому числі 4 публікації у періодичних виданнях, які включені до наукометричної бази Web of Science.
 
Корпоративний e-mail: dep.quality@btsau.edu.ua
Профіль Google Scholar: Сергій Слюсаренко
Ідентифікатор автора Web of Science: B-8018-2019
 
 
Викладає дисципліни: 
«Добавки та інгредієнти в харчових продукта», «Харчова та санітарна токсикологія», «Основи товарознавства (продовольчі товари)», «Проектування та впровадження новітніх технологій», «Стандартизація, сертифікація та метрологія»
Білий Вадим Юрійович
Вчене звання і науковий ступінь: 
Асистент
Напрям наукової діяльності: 
Біотехнологія одержання стабілізованих заквасок за технологія м’яких сирів.
 
Ідентифікація науковця: https://u.to/BreeGw;
Посилання на Google Scholar: https://u.to/xraeGw
 
Викладає дисципліни: 
«Стандартизація, сертифікація та метрологія»