ENG | УКР |

Професорсько-викладацький склад | Кафедри ветеринарно-санітарної експертизи, гігієни продуктів тваринництва та патологічної анатомії імені Й.С. Загаєвського

Лясота Василь Петрович
Вчене звання і науковий ступінь: 
Доктор ветеринарних наук, професор
Напрям наукової діяльності: 

У професійному доробку – понад 400 наукових публікацій (фахові наукові статті, індексовані в міжнародних каталогах і науко-метричних базах, у тому числі Scopus і Web of Science, тези доповідей, науково-популярні та консультаційні публікації з наукової і фахової тематики); 26 патентів України на корисну модель, апробовані та впроваджені у роботу державних лабораторій Держпродспоживслужби України та ДНДІЛДВСЕ (м. Київ);

1 підручник; 5 навчальних посібників; 6 монографій, 1 практикум; 17 методичних та науково-методичних рекомендацій, вказівок, робочих зошитів.

Член спеціалізованої вченої ради із захисту дисертацій (НУБіП України, Д 26.004.08).

 
Сфера освітніх і наукових інтересів:
- Розробка біотехнологій створення екзогенних імуномодуляторів тваринного походження, пре та пробіотиків, способів їх застосування у оптимальних композиціях з іншими біологічно активними речовинами з метою профілактики хвороб тварин, птиці, підвищення їх збереженості, продуктивності, безпечності та якості отриманої продукції.
- Безпечність та якість харчових продуктів. Гігієна харчових продуктів і державний контроль. Розроблення експресних і оптимізованих методик контролювання безпечності та якості харчових продуктів.
 
ORCID ID: 0000-0002-2442-2174
 
Бібліографічний профіль у:
 
Електронна пошта: lyasota777@gmail.com
Корпоративна електронна пошта кафедри: dep.fsq@btsau.edu.ua
 
Викладає дисципліни: 
«Безпечність, якість харчових продуктів та кормів»; «Гігієна харчових продуктів та державний контроль»; «Зоонози та концепція єдиного здоров’я»; «Хвороби жуйних тварин»; «Хвороби птиці»
Букалова Наталія Володимирівна
Вчене звання і науковий ступінь: 
Кандидат ветеринарних наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 
У професійному доробку – понад 600 наукових публікацій (фахові наукові статті, індексовані в міжнародних каталогах і науко-метричних базах, у тому числі Scopus і Web of Science, тези доповідей, науково-популярні та консультаційні публікації з наукової і фахової тематики); 44 патенти України на корисну модель, апробовані та впроваджені у роботу державних лабораторій Держпродспоживслужби України та ДНДІЛДВСЕ (м. Київ); 7 підручників; 13 навчальних посібників; 2 довідника; 1 словник; 1 практикум; 67 методичних та науково-методичних рекомендацій, вказівок, робочих зошитів; 2 національних стандарти України.
Член проєктної групи освітньо-наукової програми зі спеціальності 212 – «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», галузь знань 21 – Ветеринарія, рівень вищої освіти – третій.
Експерт з питань нормативно-правового забезпечення якості та безпечності харчових продуктів спеціалізованого журналу «Управління якістю» за інформаційної підтримки Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
 
Сфера освітніх і наукових інтересів:
  • Безпечність та якість харчових продуктів
  • Гігієна харчових продуктів і державний контроль
  • Харчові зоонози
  • Розроблення експресних і оптимізованих методик контролювання безпечності та якості харчових продуктів
ORCID ID: 0000-0003-4856-3040 
 
Бібліографічний профіль у:
 
Електронна пошта: nvbukalova@gmail.com
Корпоративна електронна пошта кафедри: dep.fsq@btsau.edu.ua
 
Викладає дисципліни: 
«Безпечність, якість харчових продуктів та кормів»; «Гігієна харчових продуктів та державний контроль»; «Зоонози та концепція єдиного здоров’я»; «Хвороби екзотичних тварин та дикої фауни»
«Санітарна безпека харчових продуктів та офіційний контроль»; «Організація та контроль санітарних заходів»
Хіцька Оксана Анатоліївна
Вчене звання і науковий ступінь: 
Кандидат ветеринарних наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 
У професійному доробку понад 300 наукових та методичних праць, із них – 6 навчальні посібники, 2 довідники, 60 робіт навчально-методичного характеру, 2 державні стандарти, 1 патент.
Член Науково-методичної ради Держпродспоживслужби України (секція «Безпечність харчових продуктів»), член фахової комісії єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) зі спеціальності 211 «Ветеринарна медицина», експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО).
 
Сфера освітніх і наукових інтересів:
  • Безпечність та якість харчових продуктів
  • Гігієна харчових продуктів і державний контроль 
  • Харчові зоонози
  • Контроль забруднювачів у харчових продуктах
  • Забезпечення якості вищої освіти
 
ORCID ID: 0000-0002-6937-230X
 
Електронна пошта: o.hitska@gmail.com
Корпоративна електронна пошта кафедри: dep.fsq@btsau.edu.ua
 
Викладає дисципліни: 
Безпечність, якість харчових продуктів та кормів, Гігієна харчових продуктів та державний контроль, Зоонози та концепція єдиного здоров’я, Національне й міжнародне ветеринарне законодавство та судова медицина
Утеченко Микола Валентинович
Вчене звання і науковий ступінь: 
Кандидат ветеринарних наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 
У професійному доробку понад 300 наукових та методичних праць, із них 5 навчальних посібники, 31 робота навчально-методичного характеру, 2 патенти.
 
Сфера освітніх і наукових інтересів:
  • Патоморфологічна діагностика
  • Патоморфологічна діагностика неопластичних процесів у собак і котів
ORCID ID: 0000-0003-3747-9054
Профіль в Google scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=JiUBBWUAAAAJ&hl=ru
 
Корпоративна електронна пошта кафедри:  dep.fsq@btsau.edu.ua
 
 
Викладає дисципліни: 
Патологічна анатомія та некропсія, Клінічна онкологія
Тишківська Наталія Василівна
Вчене звання і науковий ступінь: 
Кандидат ветеринарних наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 
У професійному доробку понад 112 наукових та методичних праць, із них – 1 навчальний посібник, 21 робота навчально-методичного характеру.
 
Сфера освітніх і наукових інтересів:
  • Безпечність та якість харчових продуктів 
  • Гігієна харчових продуктів і державний контроль 
  • Харчові зоонози
  • Лабораторна діагностика
  • Вплив органічної кормової суміші виготовленої на основі гумінових кислот на безпечність та якість молока та м'яса
ORCID ID: 0000-0003-4937-1390
 
Електронна пошта: natalya_tyshkivska@ukr.net
Корпоративна електронна пошта кафедри: dep.fsq@btsau.edu.ua
 
Викладає дисципліни: 
Безпечність, якість харчових продуктів та кормів, Гігієна харчових продуктів та державний контроль, Зоонози та концепція єдиного здоров’я, Лабораторна діагностика
Джміль Володимир Іванович
Вчене звання і науковий ступінь: 
Кандидат ветеринарних наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 
У професійному доробку понад 200 наукових та методичних праць, із них – 5 навчальні посібники, 2 довідники, 45 робіт навчально-методичного характеру, 1 державний стандарт, 3 патент.
 
Сфера освітніх і наукових інтересів:
  • Безпечність та якість харчових продуктів 
  • Гігієна харчових продуктів і державний контроль 
  • Харчові зоонози
  • Хвороби риб
  • Хвороби бджіл
ORCID ID: 0000-0003-3590-0167
 
Електронна пошта: 98969@i.ua
Корпоративна електронна пошта кафедри: dep.fsq@btsau.edu.ua
 
Викладає дисципліни: 
Безпечність, якість харчових продуктів та кормів, Гігієна харчових продуктів та державний контроль, Зоонози та концепція єдиного здоров’я, Хвороби риб, Хвороби бджіл
Надточій Світлана Олександрівна
Вчене звання і науковий ступінь: 
Асистент
Напрям наукової діяльності: 

Електронна пошта: nadtochiisvitlana@ukr.net

Корпоративна електронна пошта кафедри:  dep.fsq@btsau.edu.ua

 

Викладає дисципліни: 
Патологічна анатомія та некропсія