ENG | УКР |

Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

 

204 Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва

Освітні ступені:

  • «Бакалавр» – кваліфікація «Бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва», термін навчання – 3 роки 10 місяців;
  • «Магістр» – кваліфікація «Магістр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва», термін навчання – 1 рік 4 місяці.

 

Конкурсні предмети (сертифікати ЗНО):

Перший предмет – українська мова;

Другий предмет – біологія;

Третій предмет – Історія України або іноземна мова

  • або математика
  • або географія
  • або фізика
  • або хімія

 

Біолого-технологічний факультет – один із найстаріших в університеті, заснований в 1932 році. Сьогодні на факультеті створені всі умови для організації навчального процесу, спрямованого на отримання студентами теоретичних знань та практичних навичок, що дозволяють йти в ногу зі світовими тенденціями: вивчення сучасних підходів з питань годівлі, утримання, розведення і селекції, оцінки життєдіяльності тварин, управління технологічними процесами виробництва і переробки продукції тваринництва. Функціонує ступенева підготовка фахівців: бакалавр-магістр-аспірант-докторант.

Біолого-технологічний факультет запрошує на навчання зі спеціальності «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» за освітньою програмою:

  • технологія виробництва і переробки продукції тваринництва;

Основні переваги навчання на біолого-технологічному факультеті:

  • можливість проходження практики та стажування за кордоном;
  • подвійний диплом (український та європейський);
  • можливість навчатися дистанційно або за індивідуальним графіком;
  • висока фахова підготовка;
  • постійний попит на фахівців з боку агробізнесу;
  • об’єктивний контроль знань за допомогою комп’ютерних програм;
  • отримання звичайних та іменних стипендій;
  • дружня атмосфера, нові знайомства та веселе життя;
  • реалізація творчого та спортивного потенціалу;
  • можливість проходження військової служби;
  • лекції, семінари, майстер класи, тренінги менеджерів провідних компаній, успішних бізнесменів;
  • доступність більшість студентів навчаються за рахунок бюджетного фінансування;
  • високий рівень заробітної плати.

На факультеті функціонує 14 наукових гуртків, упродовж останніх років опубліковано понад 200 наукових студентських робіт. Щорічно у дослідницькою роботою у різних формах займається понад 500 студентів.

Відділ зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності разом із деканатом факультету, розширює контакти із зарубіжними навчальними закладами, науковими установами, підприємствами та професійними об’єднаннями. Здобувачі вищої освіти мають змогу пройти стажування на сільськогосподарських підприємствах різних країн:

  • Німеччини;
  • Данії;
  • Швейцарії;
  • Австрії;
  • США;
  • Великобританії;
  • Польщі;
  • Австралії;
  • Канади;
  • Франції.

Студенти повністю забезпечені гуртожитками. Вони мають змогу повноцінно харчуватися здоровою, корисною та не дорогою їжею в умовах їдалень, які розташовані у навчальних корпусах.

Випускники зможуть реалізувати набуті професійні навички на таких посадах:

  • технолог з виробництва та переробки продукції тваринництва;
  • оператор цеху;
  • завідувач лабораторії;
  • технолог з племінної страви;
  • технолог дослідник;
  • науковий співробітник у науково-дослідних і проектних організаціях;
  • викладач навчальних закладів різного рівня акредитації;
  • начальник зміни та цеху;
  • менеджер з продажу комбікормів і кормових добавок;
  • фахівець з організації та ведення фермерського господарства;
  • керуючий тваринницьким підприємством птахофабрикою.

 

Працевлаштування:

  • птахофабрики;
  • м'ясо-молочні переробні підприємства;
  • дорадчі аграрні служби;
  • заклади вищої освіти;
  • господарства різних форм власності;
  • правоохоронні і митні органи України;
  • Збройні сили України;
  • племпідприємства обласного і регіонального рівнів.