ENG | УКР |

Вимірюємо вміст нітратів у рослинній продукції на засіданні наукового студентського гуртка з ветсанекспертизи

 

23 травня, під керівництвом доцента кафедри ветсанекспертизи, гігієни продуктів тваринництва та патанатомії імені Й.С. Загаєвського Тишківської Н.В., відбулося засідання студентського наукового гуртка з ветеринарно-санітарної експертизи на тему: «Визначення нітратів у рослинних харчових продуктах»

Дослідження на вміст нітратів у рослинній продукції, зокрема, свіжих кропі та петрушці, придбаних на агропродовольчому ринку масиву Піщаний м. Біла Церква, проводили ми, студенти-гуртківці з 4М курсу ФВМ, за допомогою «Нітратоміра Н–405», відпрацювавши методику вимірювання.

Визначено, що вміст нітратів у досліджуваних кропі (1028,5 мг/кг) та петрушці (542,9 мг/кг) не перевищує нормативних максимально допустимих рівнів  (1500 мг/кг).

Тож, ми зробили висновок, що свіжа городня зелень, яку споживають її покупці, є безпечною відносно дії нітратів на організм людини.          

Нам було цікаво пізнати методику апаратного вимірювання вмісту нітратів у рослинній продукції, це збагатило наші знання щодо безпечності продуктів харчування, за що ми щиро вдячні Наталії Василівні Тишківській.

 

Настя Загоруйко, Діана Дазіденко