ENG | УКР |

Професорсько-викладацький склад | Кафедри харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва

Загоруй Людмила Петрівна – в.о. зав. кафедри
Вчене звання і науковий ступінь: 
Канд. вет. наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 

Безпека харчування, екотрофологія,  вивчення ефективності застосування біоантиоксидантів у харчових жирах.

У науковому доробку понад 80 друкованих праць, у тому числі 5 патентів України, 1 монографія. Брала участь у розробленні 2 державних стандартів, гармонізованих з міжнародними у галузі харчового виробництва.

 
Посилання на Google Scholar: https://u.to/Zq6eGw
Ідентифікація науковця: orcid.org/0000-0002-0909-6999
 
Викладає дисципліни: 
«Екотрофологія», «Екологізація харчових виробництв», «Методологія та організація наукових досліджень», «Технологія продуктів функціонального призначення», «Сталий розвиток підприємства харчової галузі»
Калініна Галина Петрівна
Вчене звання і науковий ступінь: 
Канд. техн. наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 
Напрям наукових досліджень: Технологія молочних продуктів подовженого строку зберігання, удосконалення технології молочних продуктів за  використання рослинної сировини, дослідження впливу інгредієнтів на якість молочних продуктів».
Понад 100 друкованих праць, в тому числі 10 патентів України.
 
Ідентифікація науковця: http://orcid.org/0000-0002-6178-7885
Посилання на Google Scholar:  https://u.to/RiueGw
 
Викладає дисципліни: 
«Технологія молока та молочних продуктів», «Технологія м'яса та м’ясних продуктів», «Оптимізація виробничих процесів і енергоресурсозберігаючі технології», «Інноваційні технології переробки продукції тваринництва», «Технологія продуктів функціонального пр
Димань Тетяна Миколаївна
Вчене звання і науковий ступінь: 
Доктор с.-г. наук, професор
Напрям наукової діяльності: 
 
1. Екологія харчування, екотрофологія:  вивчення ефективності застосування біоантиоксидантів у харчових жирах; дослідження мікробіологічних ризиків під час виробництва харчової продукції; дослідження структури та екологічних аспектів харчування різних соціальних груп населення.
2. ДНК-технології в тваринництві і рослинництві: маркерна селекція; генетична диференціація видів; контроль безпеки і якості продовольчої сировини і харчової продукції.
3. Збереження біорізноманіття в агроекосистемах: вивчення впливу різних систем агроменеджменту на флористичну та фауністичну різноманітність; дослідження індикаторів біорізноманітності в культурних та напівприродних біотопах.
 
Дисертації, захищені під керівництвом проф. Димань Т.М.
1. «Мікробіологічні ризики на шляху отримання питного молока та підходи до їх усунення» (Мазур Т.Г., 2007); 
2. «Ветеринарно-санітарна оцінка вершкового масла з антиоксидантами рослинного походження» (Загоруй Л.П., 2008); 
3. «Генетична диференціація геномів за маркерами ISSR-PCR та RAPD-PCR» (Дубін О.В., 2009); 
4. «Генетичний поліморфізм російського осетра Acipensergueldenstaedtii» (Шостак Л.В., 2013);
5. «Генетичні аспекти підвищення ефективності селекції молочної худоби» (Бабенко О.І., 2013);
6. «Ефективність використання індикаторів біорізноманітностіагроекосистем в умовах різного антропогенного навантаження»  (Ященко С.А., 2014);
7. «Поліморфізм мітохондріальної та Y-хромосомної ДНК свині» (Почерняєв К.Ф., 2017 р., докторська);
8. «Методологічне обґрунтування маркер-асоційованої селекції в свинарстві України»  Балацький В.М., 2018 р., докторська). 
 
Автор понад 300 наукових та навчально-методичних публікацій, у т. ч. 8 монографій, 5 підручників, 12 патентів України.
Головний редактор збірника наукових праць «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» (категорія Б).

Ідентифікація науковця: orcid.org 0000-0002-6428-1476

 

Викладає дисципліни: 
«Екотрофологія», «Екологізація харчових виробництв», «Екологія людини», «Екоосвіта і просвітництво»
Мерзлов Сергій Віталійович
Вчене звання і науковий ступінь: 
Доктор с.-г. наук, професор
Напрям наукової діяльності: 
Біотехнологія конструювання змішанолігандних комплексів металів-біотиків; удосконалення біотехнології вермикультивування; біоконверсні технології; біотехнологія іммобілізації ензимів, біологічно-активних сполук, мікроорганізмів, розробка біотехнологічних способів стабілізації заквасок для кисломолочних продуктів».
 
Дисертації, захищені під керівництвом проф. Мерзлова С.В.:
1. "Удосконалення біотехнології виробництва целюлази та її використання за вирощування курчат-бройлерів" (Бомко Л.Г., 2012 р.);
2. "Біотехнологія одержання біомаси вермикультури, збагаченої Йодом, та її застосування за вирощування курчат-бройлерів" (Вовкогон А.Г., 2014 р.);
3. "Біотехнологія культивування Spirulinaplatensis за використання сироватки та застосування біомаси водорості у перепелівництві" (Хоменко А.Д., 2015 р.);
4. «Біотехнологія збагачення біомаси водорості Lemnaminorйодом та використання її за вирощування курчат-бройлерів».(Ривак Р. О., 2020 р.);
5. «Теоретичне та практичне обґрунтування розробки біотехнологій іммобілізації клітин заквасок для кисломолочних напоїв». (Вовкогон А. Г., 2020 р.);
6. «Удосконалення біотехнології вирощування личинок Chironomus та використання їх у рибництві»(Король-Безпала Л. П. 2020 р.);
 

Автор понад 100 друкованих праць, 1 посібник, в тому числі 12 патентів України.

 

Ідентифікація науковця: orcid.org/0000-0002-9815-4280
Посилання на Google Scholar: https://u.to/yEafGw
 
Викладає дисципліни: 
«Всуп до фаху», «Біотехнологічні аспекти виробництва та переробки продукції тваринництва», «Біологія продуктивності с-г тварин», «Основи наукових досліджень»
Наріжний Сергій Анатолійович
Вчене звання і науковий ступінь: 
Канд. технічних наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 

«Технологія продуктів з комбінованим складом сировини».

Автор понад 70 друкованих праць, 1 посібник, у тому числі 5 патентів України.

 
Ідентифікація науковця: https://orcid.org/0000-0001-5478-3221

 

Викладає дисципліни: 
"Загальна технологія харчових продуктів»", "Теоретичні основи технологій харчових виробництв"
Ломова Неоніла Миколаївна
Вчене звання і науковий ступінь: 
Кандидат технічних наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 

«Інноваційні технології м’ясних, молочних та рибних продуктів».

Має понад 100 друкованих праць, в тому числі 10 патентів України.

Посилання на Google Scholar: https://u.to/K0efGw

 

Викладає дисципліни: 
«Технологія переробки продукції тваринництва», «Загальна технологія харчових продуктів», «Теоретичні основи технологій харчових виробництв»
Гребельник Оксана Петрівна
Вчене звання і науковий ступінь: 
канд. технічних наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 

«Удосконалення існуючих та розробка нових молочних продуктів функціонального призначення»

Має понад 100 друкованих праць, в тому числі 8  патентів України.

 
Посилання на Google Scholar: https://u.to/SzifGw
Ідентифікація науковця: orcid.org / 0000-0001-8099-1307
 
Викладає дисципліни: 
«Нарисна геометрія», «Інженерна графіка», «Прикладна механіка», «Технічна механіка», «Технологічні розрахунки в переробній галузі»
Федорук Наталія Миколаївна
Вчене звання і науковий ступінь: 
Кандидат с.-г. наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 

Теоретичне і практичне обґрунтування біотехнології одержання і застосування стабілізованих біологічних заквасок за технології сирокопчених ковбас.

Має понад 50 друкованих праць, в тому числі 3 патенти України.

 
Ідентифікація науковця: orcid.org 0000-0002-9683-8785
Посилання на Google Scholar: https://citations?user=X
 
Викладає дисципліни: 
«Матеріалознавство», «Технологія переробки продукції тваринництва»
Цехмістренко Оксана Сергіївна
Вчене звання і науковий ступінь: 
Доктор сільськогосподарських наук, доцент
Напрям наукової діяльності: 
Біохімічні показники органів та тканин птиці в онтогенезі та за умов  дії різних форм Селену та Кадмію
Біотехнологія одержання та використання пробіотиків з наночастинками селену та діоксиду церію у птахівництві.
У науковому доробку понад понад 120  друкованих праць, в тому числі 8 патентів України та 1 ТУ.
 

Ідентифікація науковця: orcid.org / 0000-0003-0509-4627

 

Викладає дисципліни: 
«Неорганічна хімія», «Органічна хімія», «Біохімія з основами фізичної та колоїдної хімії», «Технологічні основи технології харчових виробництв», «Енергоресурсозбереження та оптимізація технології», «Молекулярно-генетичні методи досліджень»
Король-Безпала Леся Петрівна
Вчене звання і науковий ступінь: 
Кандидат с.-г. наук, асистент
Напрям наукової діяльності: 

"Удосконалення технологій переробки продукції тваринництва та вторинної сировини".

У науковому доробку понад 25 друкованих праць, у тому числі 1 патент України.

 
Посилання на Google Scholar: https://u.to/llmeGw
Ідентифікація науковця: оrcid.org/0000-0002-4362-3166
 
Викладає дисципліни: 
«Технологія переробки продукції тваринництва», «Матеріалознавство», «Інтелектуальна та промислова власність»
Осіпенко Інна Станіславівна
Вчене звання і науковий ступінь: 
Доктор філософії (PhD), асистент
Напрям наукової діяльності: 

Дослідження способів стабілізації бактерій для молочно-кислих продуктів.

Автор понад 13 друкованих праць, у тому числі 1 патент України.

Посилання Google Scholarhttps://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk

Ідентифікація науковцяorcid/org/0000-0002-0598-0090

Корпоративна електронна поштаinna.osipenko@btsau.edu.ua

 

Ковтун Павло Валерійович
Вчене звання і науковий ступінь: 
Доктор філософії (PhD), асистент
Напрям наукової діяльності: 

Використання біотехнологічних препаратів в годівлі тварин та птиці.

Автор понад 7 друкованих праць.

Посилання Google Scholarhttps://scholar.google.com.ua/scholar?hl=uk&as_sdt=0%2C5&q

Ідентифікація науковцяorcid/org/0009-0000-3935-3207